Начало Перник Общество Атрактивният и модерен „Парк на предизвикателствата“ ще бъде официално открит утре

Атрактивният и модерен „Парк на предизвикателствата“ ще бъде официално открит утре

579

Във вторник официално ще бъде открит очакваният с много трепет от всички деца в Перник „Парк на предизвикателствата“. Церемонията ще започне в 11:30ч. в местността „Войниковец“, където е разположен той на площ от 20 дка.

С гордост можем да заявим, че комплексът се нарежда сред най-модерните и атрактивни атракциони в цяла югозападна България. В самия център на парка е разположена сцена, подходяща за културни дейности, изяви, забавления. В непосредствена близост до сцената е изградена т.нар. въжена градина, която е на три нива и е изключително интересна, заедно с кула с вита стълба, със стоманена конструкция Хексагон. В западната зона се намира трасе за планинско колоездене, а в източната част, сред красива дървесна растителност, има зона за търсене на философски камък.  В комплекса има изградени три нови площадки, които ще бъдат зони за активен отдих  на различни възрастови групи. Атракционът разполага и с едно комбинирано игрище за игра. Осигурен е добър достъп на хора с двигателни проблеми, на родители с детски колички.

Преди това, в 11:30 ч. пък официално ще бъде открит и вече ремонтирания и пуснат в експлоатация „Мост над р. Струма“.Съоръжението е изцяло обновено. Старата метална конструкция е подменена със стоманобенна. Ширината на съоръжението е 9 метра, с две ленти за движение и тротоари за пешеходци от двете страни. Направена е пътна маркировка, монтирани са пътни знаци. Предстои да бъдат поставени и допълнителни парапети. Старият мост е бил построен през 1952 година и оттогава досега не е ремонтиран. Реконструкцията ще удължи експлоатационната годност на съоръжението и ще осигури удобен, безопасен и икономичен транспорт на хора и товари.

Двата обекта са част от мaщaбния пpoeĸт „Πoдoбpявaнe нa гpaдcĸaтa cpeдa в Πepниĸ”, включващ вече завършилото благоустрояване на ĸв. „Teвa“