Начало Политика Белодробната болница изправена пред сериозен проблем

Белодробната болница изправена пред сериозен проблем

71

Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести в Перник е изправена пред сериозен проблем във връзка с недостиг на медицински персонал. Част от екипа е заразен с Ковид -19. Това сподели д-р Красимир Матеев, представител на Регионалната здравна инспекция, на Оперативния щаб за превенция и предотвратяване разпространението на вируса, проведен под ръководството на зам.-областния управител Иво Иванов.
Д-р Матеев апелира за помощ и съдействие от болниците и медицинските центрове на територията на областта, които да се включат в дежурства, за да може Белодробната болница да продължи да работи.
„Трябва да подсигурим лекари и медицински сестри за дежурства до края на годината. Тогава изтича карантинния период на медицинския персонал, който ще може да се върне на работа. Към момента в кампанията се е включил един общопрактикуващ лекар. Надявам се да се отзоват още колеги“, сподели д-р Матеев и допълни, че болните с Ковид -19 в Белодробната болницата са 24.
В момента в РЗИ работят и по оформянето на специализираните имунизационни кабинети. Трябва да бъде доставен фризер, който е с температурен режим минус 70 градуса, за съхранение на ваксините. Подготвят се и специализирани имунизационни екипи към болниците, съответно и към медицинските центрове.
Повече подробности за предимствата за осъществяването на ваксинирането ще бъде коментирано на предстоящото на 21 декември заседание на Оперативния щаб.

Избори 2021
Decorr