Начало Политика Бойко Борисов вече не е момчето на народа според Радан Кънев

Бойко Борисов вече не е момчето на народа според Радан Кънев

33

Бойко Борисов престана да е човек от народа.“ Това заяви пред bTV зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.
„Момчето от Банкя се качи по стълбата на Смирненски някъде високо, сега живее в розови облаци и хората станаха богати в очите му“, допълни той.
Кънев обясни, че той вече е „слязъл по тази стълба“ и че хората нито са богати, нито са доволни.

ам.-председателят на ДСБ посочи и че по важните въпроси ГЕРБ и БСП всъщност гласуват заедно. По думите му двете партии създават фалшива конфронтация помежду си. „Това подкрякване в ляво е поредно доказателство, че тези хора не стават за алтернатива“, допълни Кънев.

Според Кънев политическите кръгове в управлението на страната крадат заради липсата на правосъдие. Тези кражби красноречиво показвали, че у нас няма чатна собственост. По думите му частната собственост липсва на всички нива – няма я нито на село, нито на най-високите нива на бизнеса. „Няма израстване според заслугите, а според партийни, роднински и прочие неестествени за дясното, за демократичното общество процеси„, категорично заяви Кънев.

Зам.-председателят на ДСБ обясни и че премиерът Борисов доминира от 10 години в българската политика. „Боя се, че моделът е по-стар от него, но той го обхвана и го превърна в модела „Борисов“, ако искате модела „Борисов – Пеевски“, обясни още Кънев.

Относно обединението на ДСБ и „Да, България“ Кънев обясни, че това е един естествен процес. Според него това е трябвало да се случи преди последните избори. Кънев обясни и че с тези действия се слагат основите на едно сериозно обединение. Той беше категоричен и че това обединение е опозиционно както на ГЕРБ, така и на БСП.
Кънев коментира и провала на Реформаторския блок – проблемът идвал от това, че блокът не е успял да се превърне в единна формация.

Припомняме, според последното социологическо проучване на общественото мнение, направено от „Маркет линкс“ през месец октомври, партиите „Да, България“ и ДСБ получават съответно 3.2 и 1.2% от общественото доверие, което с малко минава нужните 4% за влизане в Народното събрание.

Източник – news.bg

Избори 2021
Decorr