Начало Политика Бойко Борисов: Както винаги, българите са мъдри

Бойко Борисов: Както винаги, българите са мъдри

50

Цялото изявление на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов:

Поздравления за всички българи, които въпреки пандемията и дъжда отидоха и гласуваха. Поздравления за докторите и за изборната администрация. Благодаря и на избирателите! Както винаги, българите са мъдри. Въпреки манипулациите, те гласуваха за стабилност. А тя ще е особено нужна на страната през следващите няколко месеца, които ще бъдат решаващи. 29 млрд. евро ще получим от ЕС за възстановяване от кризата. Приемаме категоричната победа на изборите като вот на доверие от хората, че именно ние трябва да върнем България на пътя на растежа. Никога не сме бягали от отговорност, няма да го направим и сега. Очаквам да видя от партиите с по-малка електорална подкрепа, които дори си позволяват да говорят от името на народа – дали наистина ги е грижа за хората. Защото ако е така, трябва да обединим сили и да преборим пандемията. Това е начинът държавата да тръгне напред. Това е начинът хората да живеят по-добре. Вече видяхме, че oпитът за преврат, разделението и омразата не носят нищо добро. Те не са и в природата на българина. Предизвикателствата пред страната са прекалено големи, за да си позволим и политическа криза. Време е за повече отговорност и по-малко приказки!
Благодаря на моята партия ГЕРБ. Въпреки провокациите, водихме толерантна кампания. Показахме как трябва да работи партията – мобилизирано, с активно участие на всички структури и Изпълнителната комисия.
Накрая поздравявам и всички партии, които влизат в парламента. Зад всяка една от тях стоят гласове на български граждани