Начало Политика Борисов: Вчерашният КСНС беше ненужен

Борисов: Вчерашният КСНС беше ненужен

24

„Искам г-н Петков, с цялото ми уважение към него, да прочете договора в чл. 3. Там се казва, че страните ще съдействат за развитието на регионални проекти като част от процеса за създаване на единна Европа. Чл. 4 казва, че двете страни ще съдействат за контакти между гражданите на държавите. Чл. 5: „Имайки предвид географската близост, двете е страни създават условия за движение на капитали. Те ще насърчават инвестициите взаимните тяхната защита. Чл. 6: „Двете страни ще си сътрудничат в областта на туризма. Двете договарящи страни ще усъвършенстват транспортните връзки“. Какво повече можеш да надградиш над това?“. Това заяви Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ днес.

Той припомни, че са започнали много инициативи в областта на културата и образованието заедно с бившия премиер Зоран Заев. Борисов наблегна на задължението по договора да се създадат комисии, които да изработят мерки за подобряване на двустранното сътрудничество.

Бившият премиер припомни, че пенсиите се актуализират по закон, но в условията на ковид всеки човек има нужда от подкрепа, затова „ние давахме помощи на социално слаби“: „На всеки човек, независимо от всичко, ще даваме на пенсионерите по 50 лв. Какво е изкривяването тук?“ Той беше категоричен, че пенсионният модел не е бил изкривен, а това е била помощ в специфичен за държавата момент.

„Вижте какво става със сметки за газ и ток? Никакви мерки, а само чуваме думи. За горивата не искам да говоря“, допълни той.

Според него има медийно изкривяване, защото починалите от ковид хора се съобщават като „изгубили битката с ковид“, а това не подчертава факта, че наши сънародници умират.

Избори 2021
Decorr