Начало България Борисов събра министрите и обсъдиха кризисните мерки

Борисов събра министрите и обсъдиха кризисните мерки

21

Министър-председателят на България Бойко Борисов днес събра министрите и обсъдиха ситуацията с кризата и бъдещите мерки :

Ето и официалните решения

Удължаваме мярката 60/40 до септември 2021 г. За това са нужни около 600 млн. лв. До този момент по схемата са платени 627 милиона лева, запазени са 250 000 работни места. Работодателите и служителите могат да бъдат спокойни, че имат подкрепата на държавата.

✅ За шести пореден месец ще осигурим и добавка от 50 лв. към пенсиите на над 2 млн. души. Това ще струва на бюджета над 100 млн. лв.📈 С над 40 милиона лева ще подпомогнем малките и средните предприятия. По процедурата за ликвидна подкрепа за средните предприятия, която е на стойност до 150 000 лева, са класирани 1285 броя проектни предложения
.🏥 Вече започна и разплащането с лечебните заведения, осигурили поне 50% от капацитета си за COVID-легла. Над 50 болници ще получат общо 50 млн. лв.🙏 Целта на всичките ни мерки е да поддържаме работните места, живота и здравето на хората. Затова ни е важна ваксината. За радост вече всеки ден наблюдаваме трайната тенденция броят на оздравелите да е близо два пъти повече от броя на заразените. Вярвам, че сме на прав път!