Начало България Борисов: С огромни усилия изпълнихме поетите ангажименти за изминалата година

Борисов: С огромни усилия изпълнихме поетите ангажименти за изминалата година

20

Премиерът на България Бойко Борисов сподели във фейсбук резюме на промените, които положително засягат Българските граждани за 2021

✅ От 1 януари минималната работна заплата е 650 лева, а минималната пенсия 300 лв., за което са осигурени 474 млн. лв. За пореден месец над 2 млн. възрастни хора ще получат и 50 лв. добавка към пенсиите си.

💉 На работно съвещание с членове на кабинета здравният министър Костадин Ангелов ме информира, че вече се създава организация за стартиране и на втората фаза на имунизацията срещу COVID-19. Подготвя се ваксинацията на 15 000 души в домовете за стари хора и около 11 000 души персонал.🤝 През 2021 г. продължава да действа схемата 60/40, за което са предвидени 600 млн. лв. Работи се активно и по мярката „Запази ме“. От 1 януари увеличаваме изплащането на обезщетението и то ще бъде 75 % от брутното трудово възнаграждение. По линия на Министерството на икономиката държавата е помогнала на бизнеса с над 500 милиона лева от началото на пандемията. Очакваме сериозно ускоряване на този процес през следващите месеци и сумата да бъде удвоена.

👮‍♂️ За четвърта поредна година доходите на служителите в сектор сигурност бяха увеличени с 10% – както на военнослужещите, така и на полицаите

.👥 Положихме огромни усилия, за да изпълним всеки поет ангажимент за повишаване на доходите, дори в условията на пандемия. Продължава и активната ни подкрепа към бизнеса и най-уязвимите групи в обществото. Както винаги ще следим ситуацията внимателно и ще взимаме гъвкави решения. Управляваме кризата добре и съм сигурен, че ще преодолеем пандемията.

Сподели
Предишна статияОт днес се увеличават минималната заплата и пенсия
Следваща статияНай-малките отново на училище