Начало Перник БСП Перник поиска оставката на Вяра Церовска

БСП Перник поиска оставката на Вяра Церовска

69

БСП Перник: Кметът Церовска незабавно да подаде оставка, управлението й е вредно за перничани

Две години е достатъчно време, за да може жителите на Перник да видят резултатите от управлението на ГЕРБ. За две години това, което постигнаха кметът Вяра Церовска и нейният екип е пагубно за гражданите по всички секторни политики в община Перник. Това, което виждаме е „провал след провал“, коментираха от БСП Перник.
Социалистите акцентираха върху корупционните практики в общината, като дадоха за пример скандала с детска градина „Пролет“, където кметът призна в национален ефир за договорки с Румяна Гьорева, която е председател на групата съветници на ПП ГЕРБ. От БСП Перник обявиха управлението на ПП ГЕРБ, като неморално, безпринципно и в постоянно нарушение на законите.

Окончателно ликвидиран тролейбусен транспорт и редица изговорени лъжи в медиите, вместо това, активите на дружеството се разпродадоха за жълти стотинки, а работниците до ден днешен чакат неизплатените си заплати, каза председателят на Областния съвет на БСП и общински съветник Валентин Петков. Той добави още, че управляващите продължават да неглижират проблема с транспорта до София, пред който ежедневно са изправени хиляди перничани. Той показа и снимки с пробити кофи за отпадъци, от сигнали на граждани, които ежедневно се оплакват от окаяното състояние на съдовете.

Десетки милиони левове са инвестирани за сепарираща инсталация на депото за твърди битови отпадъци. Тази сепарираща инсталация не работи, а в същото време се отделят по 2 млн. лева за нещо, което не работи, каза председателят на групата общински съветници на „БСП и коалиция“ Петър Янков. Той добави още, че общинските търговски дружества умишлено се водят към фалит, вместо да се търсят начини и мерки за финансовото им стабилизиране. „

До кога гражданите на Перник ще търпят това управление, което превърна общината в ЕТ? Управление без морал, без ценности и най-вече без да мислят за подобряването на условията за живот на перничани. Вредно управление за всеки един жител, каза председателят на ОбС на БСП – Перник Кирил Леонов Леонов.

Видимите резултати от управлението на ПП ГЕРБ – 25% увеличение на такса смет, само за граждани, без да има подобряване на услугата. Драстично увеличение на такса за придобиване на гробно място – 5 пъти. Видимият резултат от това: Гробищният парк прилича на блато. Увеличение на цената на питейната вода, без това да се отразява на качеството на услугата. Некачествено саниране, сключване на договори със смущаващо високи цени и фирми без квалифицирани работници. Профилакториумът е на прага на фалит. Къде останаха обещанията, че неговата база ще се ползва за практикуване на уменията на бъдещи медицински сестри, които щяха да се обучават във филиал на Медицинската академия, разкрит в сградата на бившия техникум „Юрий Гагарин”? Много шум за нищо или фалшива новина беше това, питат социалистите.

В липса на адекватна реакция и пълно безразличие бяха обвинени общинарите и по темата с отровените кучета. Проблемът с бездомните кучета продължава да се неглижира и да се решава половинчато и то, само когато се създаде силно обществено недоволство. Остава открит и въпросът къде потъват парите от общинския бюджет, предвидени за обезпаразитяване, кастриране и приютяване на четириногите?

Общинският съветник Ерик Рангелов обвини кмета в липса на визия и платформа за управление. Политиката на ГЕРБ няма никакъв смисъл за бъдещето на града, каза още Рангелов. И добави, че за последните 2 години в общината няма никакви признаци да се работи сериозно за привличане на инвеститори, дори напротив, за последните 2 години в общината не е влязъл нито лев и в следващите две години едва ли ще се случи.

В оценката си за двугодишното управление на ГЕРБ, сме категорични, че община Перник се управлява в нарушение на законите на Република България, абсолютно безхаберно, в условията на провал във всяка една секторна политика. Това управление е вредно за гражданите и призоваваме кметът на Перник Вяра Церовска и отговорните за този провал да си подадат оставката незабавно. Призоваваме всеки един жител на града, бизнеса и останалите колеги от опозиционните партии също да ни подкрепят в исканията ни, казаха в заключение от БСП Перник.

Избори 2021
Избори 2021