Начало Перник Общество БСП Перник с позиция за проблема с кучетата

БСП Перник с позиция за проблема с кучетата

27

Ние, общинските съветници от групата на БСП и коалиция, Областния и Общинския съвет на БСП-Перник, призоваваме за взимане на спешни мерки за решаване на проблема с бездомните кучета.

В последните седмици проблемът с отровените бездомни кучета в Перник ескалира. Гражданите алармираха за поставени отрови в парковете и на детски площадки. В социалните мрежи се разпространяват снимки на избити животни, а това притеснява както природозащитниците, така и жителите на града. В парковете и на детските площадки играят деца, разхождат се домашни любимци и проблемът става все по-сериозен.

Още преди година групата съветници на БСП и коалиция постави на вниманието на общинското ръководство този проблем. Адекватни мерки отсъстват и до днес. На заседание на ОбС Перник, проведено на 05.10.2017г. наши съветници отново с тревога алармираха за проблема. Вместо решаването му, от страна на кмета последва уверение, че са взети всички мерки.

Граждани коментират, че 60 кучета са отровени само за месец. Къде е Общината и защо не е сезирала МВР, а е оставила това да се върши само от жителите на града? Има ли причина общинската администрация да бездейства? Къде е кметът Церовска? Трябва ли да се стигне до по-сериозни инциденти, за да бъдат взети реални и работещи мерки? Какво реално ще бъде извършено, за да се спре избиването на животните? Как Община Перник гарантира опазването на живота и здравето на перничани?

Групата общински съветници на БСП и коалиция, ОблС на БСП – Перник и ОбС на БСП – Перник, заявяваме категоричната си позиция, че час по-скоро проблемът трябва да бъде решен, а мерките, които ще се вземат следва да гарантират случилото се да не се повтаря.