Начало България Бургас обяви бедствено положение

Бургас обяви бедствено положение

42

77 сигнала са подадени за бедстващи хора, поискали евакуация в Бургаска област по време на поройния дъжд тази нощ, който продължава и в момента. Както вече съобщихме, постъпил е и сигнал за удавен човек, но към настоящия момент самоличността му не е установена. Бедствено положение е обявено тази нощ в община Камено. Вследствие на проливните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки в селата  Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Множество са и сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. 8 eкипа на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден.

На мястото на бедствието от снощи е и областният управител Вълчо Чолаков. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина „Амфибия“. Населени места без електричество са – селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията, същите трудно достигнат до местата на авариите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема. Най-тежка е ситуацията в община Камено, усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с.Извор-с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас- Средец, в отсечката Меден Рудник – село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.

Преди минути Община Бургас също обяви частично бедствено положение. Шефът на Пожарната комисар Василев, кметовете на община Камено и село Черни връх също са на терен в засеганатите райони. 

 Обстановката е динамична и се променя постоянно.

   Източник – burgasinfo.com

Избори 2021
Избори 2021