Начало България България е най-добрата държава в Европа за работа за жени

България е най-добрата държава в Европа за работа за жени

30

В Международния ден на жената от Reboot Online публикуваха класация за това кои държави в Европа предлагат най-добрите условия за работа на представителките на нежния пол.

За изготвянето на класацията от компанията провеждат собствено проучване.

Оценявайки редица фактори, които допринасят за успехите на жените на работното място, от Reboot Online създават собствен индекс, за да определят кои страни в Европа предоставят най-добри професионални възможности на жените.

В този индекс са включени Икономически възможности, Жени на ръководни позиции и Условия за отпуск по майчинство. Всеки от тези фактори носи по 100 точки, като максималният брой точки, който една държава може да получи, е 300.

Индексът на Reboot показва, че България е най-добрата държава за работа за жени в Европа с общо 236.6 точки от възможни 300.

Не е изненадващо, че българските жени процъфтяват на работното място, тъй като България има едни от най-добрите условия за отпуск по майчинство, казват от Reboot.

Страната позволява на майките да вземат минимум 58.6 седмици почивка (410 дни) – това е най-дългият минимален срок за отпуск по майчинство, като през това време те получават 90% от пълната 

Сподели
Предишна статияНай-висока заболеваемост от COVID-19 има в Плевен, Кюстендил, Враца, Бургас, София, Шумен и Перник
Следваща статияМиньор с важна победа над Локо София