Начало Перник Бюджетът на Община Перник в цифри

Бюджетът на Община Перник в цифри

110
Бюджет 2018 на община Перник
Бюджет 2018 на община Перник

Проектобюджетът на общината беше представен днес пред пернишката общественост от управата на града.

Кметът Вяра Церовска категорично заяви, че цифровите показатели са резултат от натрупаните задължения през предходните упралвленски мандати. Тя подчерта, че приложените мерки за стабилизиране на финансовото състояние на общината няма да бъдат за сметка на занижено качество или количество на предлаганите публични услуги. Целта е оптимизацията на разходите да бъде за сметка на неефективни дейности.

„Това, което успяхме да направим е преразпределение на безлихвените заеми към държаата за сметка на задълженията към доствчиците. Придържахме се към изискванията, които има Министерство на финансите, към нас и да се придържаме към оздравителния план и програмата, която е приета и утвърдена от министъра на финансите.Това е финансовата история на Перник“, сподели пред перничани градоначалникът.

Предложният проектобюджет за капиталови разходи през 2018 година е в размер на 45,1 млн лева. От парите 14 милиона са предвидени за ремонти, като с тях ще се ремонтират надлез Иван Вазов, ремонт църквите в Кладница и Студена, ремонт на моста над река Струма и

В Бюджет 2018 е заложен и голям ремонт на сградата на Общината и на областна администрация, който включва въвеждане на енергийна ефективност за 2.7 млн лева.

Бюджетът предвижда построяване и обновяване на спортни и детски площадки навсякъде в града. Ще започне и обновяване на сградата на Двореца на културата, като за първия етап са предвидени 1,2 милиона лева.

ВИЖ Проект-на-Бюджет-2018-г.