Начало България Ваксинирането започва, министър Ангелов сред първите

Ваксинирането започва, министър Ангелов сред първите

24

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще бъде ваксиниран срещу COVID-19 в столичната болница „Св. Анна“. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Ваксинацията ще бъде днес, 27 декември, в 10.00 часа.

Ваксина ще бъде поставена и на д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести и ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и на Ани Кирова, медицинска сестра в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

По същото време в Пловдив, в УМБАЛ „Свети Георги“, първите имунизации срещу COVID-19 ще бъдат направени на д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, на Райна Тодовичина, медицинска сестра с дългогодишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звеното „Вътрешни болести“ към същото отделение.В Бургас, в 10.00 ч., в медицинския център „Св. Николай Чудотворец“ /в сградата на УМБАЛ-Бургас/ първата имунизация срещу COVID-19 ще бъде направена на Златина Парушева, медицинска сестра от Спешното отделение на болницата. След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от четири години работи в Отделение по анестезиология и интензивно лечение, специализиращ „Анестезиология и реанимация“.