Начало Политика Валери Симеоново единодушно преизбран за лидер на НФСБ

Валери Симеоново единодушно преизбран за лидер на НФСБ

39

Делегатите на третия редовен конгрес на НФСБ единодушно преизбраха Валери Симеонов за председател на политическата партия.
Всичките 147 делегати гласуваха „за“ оставането на вицепремиера на поста му като лидер на НФСБ. Нито един член не гласува „против“ или „въздържал се“.

Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев също остават заместник-председатели на партията.
Христиан Митев беше избран за председател на националната контролна комисия.

Конгресът утвърди и състава на национален политически съвет, в който, освен влизащите по право регионални и областни координатори влязоха Петьо Георгиев, регионалният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Михова.

Валери Симеонов представи отчетен доклад като подробно обясни свършеното от народните представители и активистите на НФСБ във времето от втория конгрес на НФСБ през 2014 г. досега.

На конгреса на партията се направиха и промени в устава – създаде се младежка структура на НФСБ. Възрастта на членуващите в младежката структура е 35 години. В НФСБ също така се въвежда длъжността национален координатор, а мандатността на конгреса беше променена от 3 на 4 години.

Източник – News.bg