Начало Отдих Здраве Водата – най-полезната напитка за здравето ни

Водата – най-полезната напитка за здравето ни

42

Едва ли има по-полезна напитка за човека от водата. Водата се слави като натурална рецепта за здраве. Изключителните свойства на водата са описвани многократно в различни медии, има направени много предавания относно полезността на водата за човешкия организъм. В следващите редове ние ще синтезираме най-полезните ползи от това да приемаме достатъчно вода дневно

Водата увеличава физическата активност. Ако не приемате достатъчно вода и загубите дори 2% от общото съдържание на вода в организма – това може да намали сериозно физическата ви активност. И обратното – ако пиете достатъчно вода на дневна база ще се чувствате далеч по-енергични.

Добрата хидратация повишава мозъчната функция. Ако човешкият организъм съдържа достатъчно количество вода, тогава мозъкът работи с пълна сила. Учени препоръчват да се пие много вода, особено ако се занимавате предимно с умствена работа.

Пиенето на вода помага при главоболие. Освен, че облекчава вече налегналото ни главоболие, водата предотвратява в много случаи и завръщането на болката в главата ни. Разбира се не винаги, но според изследвания 6/10 човека казват, че главоболието им минава, ако изпият до литър вода за 30 минути.

Помага при запек. Голяма част от хората днес се оплакват от запек, дори хроничен. Първата стъпка в борбата с това неприятно състояние е да увеличим значително приема на вода всеки ден.

Заздравява бъбреците. Всички поне сме чували, че болката в бъбреците е наистина голяма. Ако страдате от камъни в бъбреците, то приемът на вода се увеличава поне тройно. Дори за профилактика на бъбречната функция може да пиете поне по 2 литра вода на ден, ефектът е доказано добър и предпазва от появата на камъни.

Водата сваля килограмите. Както писахме в една друга статия, водата успява да ускори метаболизма и помага неимоверно в свалянето на излишните килограми. Пийте повечко вода, ако сте на диета или спортувате активно