Начало Перник Вяра Церовска е финалист в националния конкурс „Кмет на годината”

Вяра Церовска е финалист в националния конкурс „Кмет на годината”

138
Кметът на Община Перник Вяра Церовска продължава уверено напред към големия финал на петия национален конкурс „Кмет на годината” на онлайн платформата ikmetnagodinata.bg.
Градоначалникът участва в надпреварата за отличието в категория „Ефективно управление на проекти“. Призът се връчва за разработването на проекти и печелене на финансиране за подобряване на градската среда. За вота на гражданите в същата категория се борят още кметовете на Габрово, София, Враца, Шумен.
Освен това Вяра Церовска спори за приза „Кмет на гражданите“ сред всички общини в България. Желаещите да дадат своя глас и да подкрепят кмета на Перник, могат да го направят до крайната на конкурса – 25 октомври 2017 г.
Стотици хиляди българи определиха кои кметове отиват на Големия финал на петия национален конкурс „Кмет на годината“. Оспорваната онлайн надпревара стартира още с началото на допитването – на 1 октомври. В първия етап хората гласуваха за всички 265 кметовете в 10 категории до 12 октомври 2017 г. включително. Вече започна вторият етап от гласуването. В 9 от категориите остават по 15 общини, получили най-много гласове. Те са разделени, както следва: 5 малки, 5 средни и 5 големи общини. Победителите, събрали най-голяма подкрепа, ще бъдат отличени на официалната церемония „Кмет на годината 2017” на 27 октомври, петък, от 13.00 часа.