Начало Перник Общество Вяра Церовска: Започна реализацията на два големи инфраструктурни проекта

Вяра Церовска: Започна реализацията на два големи инфраструктурни проекта

272

Община Перник започва реализирането на два мащабни проекта, обяви кметът д-р Вяра Церовска.
„Имаме одобрение за проекта за изграждането на канализация в село Драгичево. Процедурата за избор на изпълнител стартира и усилено работим това да се случи през тази година.Този проект е важен не само за Драгичево, а с реализирането му имаме реална перспектива да се проектира и да се направи канализацията на селата Рударци и Кладница , защото първото и най-важно условие е да има заустване на отпадъчните води, посочи кметът.
Община Перник е обявила обществена поръчка , за да може изпълнението да започне до месец септември. Стойността на проекта е около 2 млн. лв. с ДДС , а средствата са отпуснати по програма ПУДООС.

„Тази година успяхме да приключим и проекта за изграждането на нова, трета отбивка по скоростната магистрала при пътен възел „Марина бара“. Вече имаме уверението и подписано споразумение с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски за реализирането му . С изграждането на пътната връзка трафикът към центъра на Перник ще се облекчи значително“, сподели още кметът Вяра Церовска и допълни, че според данните от трафик камерите ежедневно между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което налага мерки за намаляване напрежението на входовете на града.
Проектът е чакан от жителите на Перник вече 20 години. С него ще може пътникопотока да влиза по-бързо към централната градска част. Проектът за пътния възел е на стойност 894 000 лева с ДДС и включва строителство на пътна отсечка с дължина 150 м, втори коловоз по ЖП линията София – Радомир и укрепителни дейности.

Сподели
Предишна статияКметство село Драгичево кани на фолклорен празник
Следваща статияС грандиозна програма община Перник отбелязва 90-годишнина от обявяването на Перник за град