Начало Перник Култура Вяра Церовска: Над 250 деца от цялата страна ще изпълнят Перник с...

Вяра Церовска: Над 250 деца от цялата страна ще изпълнят Перник с празнична атмосфера

63

За пета поредна година над 250 деца от различни краища на страната ще изпълнят Перник с празнична атмосфера по време  на 5-ия Международен детско-юношески фестивал „Арлекин“ . Това каза в сутрешния блок на информационна агенция „Фокус“ кметът на Перник Вяра Церовска. Тя обясни, че  в рамките на три дни ще бъдат представени 16 театрални спектакъла.

„Въпреки, че фестивалът няма конкурсен характер, целта е да бъдат насърчавани срещите между младите театрали, разказа градоначалникът и издаде, че ще бъдат представени постановки на Шекспир, Софокъл Станислав Стратиев, Чехов.

„В града ни вече има 15 театрални състава – от Враца, Благоевград, Нова Загора, Банкя, Кнежа, Велинград, Владая, дори от побратимения ни сръбски град Лесковац. Във фестивала основно като вдъхновител и съорганизатор е и Пернишкият детско-юношески театър „Мускетарите“, обясни тя. Вяра Церовска коментира още, че освен основната програма са предвидени и разнообразни съпътстващи събития, сред които посещение на Пернишката крепост и единствения по рода си подземен минен музей.