Начало Перник Общество Вяра Церовска: Образованието е основнен и стратегически приоритет в бюджета на община...

Вяра Церовска: Образованието е основнен и стратегически приоритет в бюджета на община Перник

32

„Основният и стратегически приоритет, който е заложен и на национално, и на регионално ниво е образованието. Освен това държавата полага огромни усилия за изграждането на образовани и висококвалифицирани млади хора. В бюджета на община  Перник за 2019 година, 30 200 000 лева, са заложени именно за образованието. Заложили сме освен финансово осигуряване на учебните заведения и ремонтни дейности, за да бъде обстановката, в която се обучава бъдещето на нашата община, да бъде приветлива. Трябва да отдадем заслуженото на труда на учителя и да уважим и оценим достойно всичките усилия, които те полагат за израстване на младото поколение“. Това заяви кметът на община Перник в предаването „Нещата от живота“ по кабелна телевизия „Кракра“. Тя подчерта, че приоритет на общината е сектор „Здравеопазване“, където ще е предвидено увеличение на средствата за „Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация» ЕООД. Освен това ще бъдат предоставени 11 000 лв. за закупуване на стерилизатор за очно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение «Рахила Ангелова». основната  сестринска заплата пък става 620 лв.

„300 000 са средствата, които сме отделили за спортните клубове и за спортни дейности. Перник е една от общините, която има повод да  се гордее с това, че запази всичките си спортни клубове“, отбеляза градоначалникът и допълни, за че символите на града, каквито са духовия оркестър и структурите към „Двореца на културата“, също е помислено. Тя коментира още, че са отделени средства за благоустрояване и ремонт на улиците.

„Вече сме изпратили комисия, която да определи най-важните места, които имат нужда от асфалтиране“, подчерта кметът и отбеляза, че сериозен проблем, с който общината се опитва да се пребори, е забавянето на извършването на ремонтни дейности от страна на фирмите-изпълнител. Тя беше категорична, че няма населено място, където да не е отчетена позитивна промяна.

„И тази година ще се постараем да обърнем внимание на всички кметства. Този непрестанен диалог, който водим с жителите на нашата община, ни дава направлението къде трябва да вложим повече усилия. Вярвам, че ще се справим“, категорично заяви Вяра Церовска.

„Очертали сме хоризонти и сме изготвили проекти, с които да покажем, в каква посока виждаме развитието на нашия град, за да има повече възможности. Само тогава“, сподели кметът. Тя подчерта, че тази година предстои изпълнението на няколко ключови за града ни проекти с европейско финансиране – Интегриран градски транспорт, който е определящ за развитието на общината, изграждане на социални жилища в кв. „Тева“.

„Вървим към следващата важна крачка по пътя към изграждането на Индустриална зона в Перник – а именно финансиране от държавата. Изграждането и ще продължи 2-3 години. Тя трябва да има терени, които са желани от инвеститори. Началото е поставено, а ние ще работим за това тя да бъде разгърната“, сподели Вяра Церовска. Кметът подчерта, че най-големия ръст в продажбите на имоти в България, е именно в община Перник.

„Това говори, че  Перник с бъдеще, с много добра комуникация със столицата. Това ясно ни говори, че усилията, които полагаме и всичко, което правим, е отчетено в желанието на хората да изберат Перник за свой дом“, каза още градоначалникът.

 

 

Сподели
Предишна статияЛидерът на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска: ГЕРБ промени историчeското развитие на България
Следваща статияБългарската държава призна Хуан Гуайдо за президент на Венецуала