Начало Перник Общество Вяра Церовска: Проблемът с въздуха е общ, няма да позволя да бъдат...

Вяра Церовска: Проблемът с въздуха е общ, няма да позволя да бъдат нарушени правата на перничани

767
Кметът на Община Перник Вяра Церовска сигнализира всички институции относно постъпилите възражения след публикувани инвестиционни намерения за „Топлофикация Перник“, която на сто процента е частно дружество . Информацията е публично достъпна на сайт на Общината.  Публикациите за инвестиционните намерения са официална процедура и не означава че общината е съпричастна с тях.
„Ние се вълнуваме и проблемът е наш общ. Всички получени от гражданите възражения са подадени в Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/, написали сме писмо до институцията, с което тя трябва да упражни контрол върху инвестиционните намерения. Нека бъдат спокойни моите съграждани , няма да позволим нарушаване на техните права “ , коментира кметът и  посочи, че сигнали са подадени и към  Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.
„Ние нямаме нито правото , нито пък желанието да направим нещо отделно, тайно и скрито, напротив ние сме тези, които правим публично достояние всяко едно инвестиционно намерение и по този начин се стремим да предизвикаме обществен дебат. Ако РИОСВ  даде разрешение за някое от инвестиционните намерения, тогава ще имаме основание да инициираме и проведем широко обществено обсъждане“, апелира кметът Вяра Церовска.
Избори 2021
Decorr