Начало Политика Вяра Церовска се срещна с жители на село Ярджиловци (СНИМКИ)

Вяра Церовска се срещна с жители на село Ярджиловци (СНИМКИ)

189

Кметът на Община Перник и областен координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска се срещна с жителите на село Ярджиловци, за да обсъдят втория етап от проекта за водоснабдяването на населеното място, който е внесен вече в ПУДООС. По време на срещата тя обясни, че неведнъж е обсъждала с местните хора дългогодишния проблем.
“Днес съм тук, за да разоваряме лице в лице, така както съм го правила винаги и ще продължа. Темата, на днешната среща е проблемът с водата – нещо, което ме обиди и нарани много лично, защото съм работила за Ярджиловци искрено и почтено. Водих разговори още преди дори да се кандидатирам за народен представител с тогавашния кмет на селото, който и в момента е сред нас и може да го потвърди”, обясни Церовска. Тя показа пред събралите се граждани заявлението до Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за отпускане на безвъзмездна помощ по проект “Улична водопроводна мрежа с. Ярджиловци – Втори етап с напорен резервоар 500 МЗ и довеждащ водопровод между резервоара и гл.кл.I на водопроводната мрежа”.
Кметът припомни, че 2/3 от селото вече имат питейна вода вътре в домовете си за първи път, което също се случи в рамките на найния мандат. Тя пое ангажимента да продължи да работи, за да бъде снабдено цялото село с вода.
“Ярджиловци е първото населено място в община Перник, в което е реализиран проект за водоснабдяване. Ще продължим с реализирането на втория етап, защото сме дали обещание. Когато човек работи честно и почтено, нещата се случват”, посочи градоначалинкът.
На срещата присъстваха народните представители от ПП ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и д-р Александър Александров, лидерът на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и организационния секретар на политическата сила в Перник Владислав Караилиев, младежкия координатор на политическата сила в област Перник Александър Александров.