Начало Перник Кметът Вяра Церовска: „Ужасна трагедия!“

Кметът Вяра Церовска: „Ужасна трагедия!“

202

„Ужасна трагедия! Потресаващо! Хората са в шок, не могат да се осъзнаят! Плакаха, когато ме разпознаха“! Тези тежки думи изрече през сълзи кметът Вяра Церовска, след като на място се срещна и разговаря с пострадалите и техните близки в ловешката болница.

Тя сподели, че само трима остават в здравното заведение в Ловеч, останалите пострадали перничани при нелепия пътно-транспортен инцидент са транспортирани в столицата.
„Зная пълния списък на пострадалите хора , ще следя състоянието им, държа постоянна връзка със здравните заведения и лекуващите лекари при нужда на съдействие“, коментира кметът.
Тя изрази съпричастността си към роднините и близките на пострадалите и загиналите при тежката катастрофа край село Микре.
Припомняме, че кметът Вяра Церовска обяви 20 -ти ноември 2017 година за ден на траур на територията на Община Перник в памет на загиналите в тежката катастрофа. И отмени до вторник всички увеселителни мероприятия, тържества и весели ритуали. Тя изразява дълбоките си съболезнования на семействата на загиналите.
Девет са жертвите от групата незрящи жители на града, пътуващи в катастрофиралия микробус край Ловеч.