Начало Политика ГЕРБ: Нинова явно не ходи по земята

ГЕРБ: Нинова явно не ходи по земята

44

„Ние строим магистрали, правим неща, които могат да се пипнат. Там, където има пътища, има живот и инвестиции. Нинова явно не ходи по земята, а получава някаква сила свише“. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ по повод критиките на соцлидера към управляващите.
Според нея Корнелия Нинова няма доблестта да признае качествата на Бойко Борисов.
„Вот на недоверие сигурно ще има, нямаме притеснения в тази посока. Управляващата коалиция е стабилна“, увери Караянчева по-късно пред Канал 3. Тя обясни, че не разбира на какво разчитат социалистите в опита си да свалят кабинета. „Очакват нещо да изскочи, може би някакво зайче. Не е ясно къде е алтернативата в предложението на БСП за Бюджет 2018. 2 милиарда излишък идват от добрата работа на приходните агенции и борбата с контрабандата. Хората искат държавата да е стабилна, да има приходи и развитие на икономиката, искат стабилни институции“, допълни Цвета Караянчева. В ГЕРБ нямали притеснения и от заявения от ДПС курс за демонтаж на кабинета заради националистите в него. „Ние нямаме допирни точки с ДПС, ГЕРБ има диалог с всички, но ние сме коренно различни партии, с БСП имаме допирни точки единствено по някои законопроекти“, поясни Караянчева.
Според все още има влияние на Корнелия Нинова върху президента Румен Радев, но колкото по-бързо държавният глава се отърси от това ще е по-добре за него.
„Опозицията се опитва за измести центъра на събитията“, на свой ред коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на работна среща в Силистра. Той припомни, че държавата е в изключително добро състояние, ръстът на БВП е 4%, очакваният БВП е 105 млрд. лв. Минималната работна заплата ще стане 510 лв., а минималната пенсия – 200 лв.
Въпреки тези добри новини и предстоящото европредседателство, от опозицията само вадят компромати и се занимават с глупости, каза още Цветанов. И упрекна Нинова, че на червения конгрес ударила партийната опозиция с лъжата, че иска да управлява с ГЕРБ.
Цветанов призова структурите на ГЕРБ в Силистра да бъдат активни и да се готвят още отсега за местните избори през 2019 г. Нека да прегледаме дейността на общинските ни съветници. Да преценим дали са активни и имат ли необходимия авторитет пред местната общност и където има нужда – да се подготвят подходящи кандидати, заяви шефът на ПГ на ГЕРБ.

Източник – standartnews.com

Избори 2021
Decorr