Начало Политика ГЕРБ -Перник:Ние сме конструктивна опозиция, която подкрепя всички положителни практики за развитието...

ГЕРБ -Перник:Ние сме конструктивна опозиция, която подкрепя всички положителни практики за развитието на общината

21

Съветниците от ПП ГЕРБ ще гласуваха с „въздържал се“ и „против“ при приемането на бюджета на община Перник за 2021 г. „Ние сме конструктивна опозиция, която подкрепя всички положителни за развитието на общината практики, заяви председателят на групата Денислав Захариев. Като пример той изтъкна факта, че в хода на днешната сесия групата на ГЕРБ подкрепи предложената от кмета Програма за управление. От нея отпадна само отдаването на концесия на общинската почивна база в Рударци. ГЕРБ адмирира усилията на общинската администрация за запазване и стабилизиране на Профилакториума. Смятаме, че това е правилният посока, в която трябва да вървим, за да бъде запомнен този мандат с единодействие по ключови за местната общност въпроси. Съветниците от ГЕРБ обаче бяха озадачени от получилия се парадокс, а именно, че колегите им от БСП не подкрепиха Програмата за управление. Ако съпартийците на кмета гласуват с „въздържал се“, това е много лош знак за очакванията на БСП за реализацията на тази програма, коментира Захариев.
Общинският съветник Любомир Жотев изрази съмнения, че оптимистичните цифри, заложени в бюджета, са изпълними, що се отнася до собствените приходи. Кметският екип изтъква, че това е рекорден бюджет за общината. Рекордна е обаче и държавната субсидия за Перник, допълни общинският съветник Андрей Павлов.

Избори 2021
Decorr