Начало Политика ГЕРБ Перник дари книги за с. Сопица

ГЕРБ Перник дари книги за с. Сопица

47

🔷В Деня на празника на народните будители 1-ви ноември дамите от ЖГЕРБ- Перник обогатиха с литература читалището в брезнишкото село Сопица. Дарението включва книги различни по жанр и тематика. Идеята е с този скромен жест да се амбицират и подпомагат младите хора в малките населени места.
🔷Секретар на читалище е Кристиян Ивайлов, който е само на 20 години, но има амбицията да промени и възвърне духа на местната културна институция.
➡️„Кристиян е един съвременен млад будител, който с огромни усилия, желание и хъс прави така, че читалището да възроди традициите и културата в селото. За мен този млад човек може да бъде пример за всеки един от нас“, сподели Христина Георгиева – член на Националния изпълнителен съвет на ЖЕНИ ГЕРБ и кандидат за народен представител.
➡️Тя изрази почит, уважение и възхищение към всички онези достойни българи – просветни дейци, революционери и обикновени хора, за онези непокорни, горди българи, които учеха как се обича България и как се умира за нея.
🔷„Благодаря на женската организация на ГЕРБ за приятната изненада. Щастлив съм, че децата на Сопица ще имат възможността да се докоснат до толкова интересни книги. Скоро ще приключи и ремонтът на помещението, което е обособено за библиотека, и дарената литература ще бъде подредена и съхранена там“, коментира с усмивка Кристиян Ивайлов.
➡️Своето възхищение към младия и амбициозен младеж изрази и водачът на листата ГЕРБ – СДС в Перник Кирил Ананиев. Той му пожела да продължава да работи със сърце и душа, защото вярва, че всяко време има своите будители.
➡️„Поклон пред делото на книжовниците, защото България е жива благодарение на тях! Всяко време има своите будители. За нас днес това са хората, на които сме поверили най-ценното-децата си-учителите, възпитателите в детските градини и ясли, университетските преподаватели, културните дейци, съвременните творци, не на последно място-възрастните хора, които пазят мъдростта на времето и много много други. Нека бъдат честити! Нека пазим корените на българската духовност. Нека надграждаме с добро.“ С тези думи се обърна в Деня на народните будители Кирил Ананиев.