Начало Политика ГЕРБ – Перник сведе глава пред Апостола

ГЕРБ – Перник сведе глава пред Апостола

56

Ръководството на ПП ГЕРБ-Перник, народни представители, общински съветници и членове на партията поднесоха венци и цветя в знак на признателност към святата личност и делото на Васил Левски.
Церемонията започна с химна на Р. България, след което събралите се граждани запазиха едноминутно мълчание в чест на националния ни герой. Под звуците на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонова и с почетен караул на членовете на дружество “Традиция” ученици от 12-то Основно училище „Васил Левски“ развълнуваха присъстващите с изразителното представяне на стихове за Апостола.
„Преди 148 години Васил Иванов Кунчев извървява последните си земни стъпки и вместо смърт среща безсмъртие. Вместо забрава – вечна слава. Вместо тъмнина, запалва факела на свободата“ , припомниха от ПП ГЕРБ- Перник.
Сред дошлите да уважат паметта на Апостола бяха народният представител Красимир Велчев, областният и общинският лидер Емил Костадинова и Денислав Захариев, областният клубен ръководител на ЖГЕРБ Елза Драгомирова, областният координатор на младежката структура Александър Александров, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.
Перничани обсипаха паметника на Левски с венци и цветя, за да напомнят, че неговото дело винаги ще бъде живо.