Начало Политика Гимназистите в Пернишко продължават онлайн

Гимназистите в Пернишко продължават онлайн

57

Учениците от гимназиалния етап в област Перник ще продължат обучение от разстояние в електронна среда на 12 и 13 ноември. По-малките ученици ще си учат присъствено. Това решение беше взето на Областния оперативен щаб по препоръка на Регионалната здравна инспекция и Регионалното управление на образованието. Във връзка с увеличения брой новодиагностицирани с COVID-19 до петък общинските щабове трябва да решат за всяка община как ще продължи учебният процес от идната седмица.
Според справката за област Перник, с положителен тест за COVID -19 са 13 педагози от училищата и 3-ма от детските градини. 10 са учениците заразени с коронавирус, а карантинирани са 156.
Преди началото на щаба областният управител се обърна с призив към здравните заведения, отговорните институции, общините и гражданите с апел всеки да покаже своята обществена отговорност и съпричастност.
„Да подкрепим хората, които се борят на първа линия с вируса COVID – 19. Призовавам и шестте общини на територията на област Перник да наберат доброволчески екипи, които да се включат и да помагат при нужда в дезинфекцията на болнични и социални заведения и обществени места. Да съдействат на социалните патронажи за възрастни хора, за да можем да опазим нашите родители, баби и дядовци“, сподели инж. Костадинов.
Той отправи и призив към всички лекари и медицински сестри в област Перник, които имат възможност да се включат в борбата с коронавируса, за да се подпомогнат екипите на болничните заведения в града.
„Пандемията влезе в нов етап от своето развитие. Призовавам жителите на област Перник, да носят маските си, тъй като тази мярка възпрепятства разпространението на вируса. Много са вече нашите приятели, съседи, близки и роднини, които имат нужда от помощ. Уверен съм, че заедно ще се справим! Бъдете отговорни“, апелира областният управител.