Начало Перник Общество Грейна Коледната елха в „Изток“

Грейна Коледната елха в „Изток“

104

Празнично настроение завладя най-големия пернишки квартал „Изток“, където тази вечер грейна коледната елха. Радостта на присъстващите споделиха кметът на Перник Вяра Церовска и нейните заместници. Градоначалникът поздрави събралите се граждани, като им пожела здраве, щастие, топлина, уют и хармония в семейното огнище и щастливи празнични дни.
Скъпи гости на празника бяха народният представител от ПП ГЕРБ-Банско Александър Мацурев, областният управител на Габрово Невена Петкова, зам. областният управител на Добрич Живко Желязков, актрисата Ернестина Шинова и Калина Крумова, журналист и народен представител през 2009-2013 година.
Kметът на населеното място инж. Емил Костадинов приветства големите и малки гости на празника.
„Вълнувам се, че заедно започваме обратното броене до най-светлите и топли празници! Празниците, които ни връщат най-ценното – способността да мечтаем, смирението, времето в семейното огнище с любимите ни хора. Коледа, ни кара да обърнем повече внимание на най-добрите ни учители – децата, с неподправената им радост край коледната елха и вярата в чудесата“, сподели инж. Костадинов. Той отправи пожелание към своите съграждани да пазят грижливо магията и топлината на християнския празник, на семейния дух и традиции, на добрината и обичта.
Вълшебното тържество, посветено на празника на светлината и магията, наречена Коледа, беше наситено с много песни и танци. Кулминацията на празника беше пристигането на най- желания гост Дядо Коледа, който приветства очакващите го с нетърпение малчугани.