Начало Политика Декларация на ПГ на ПП ГЕРБ

Декларация на ПГ на ПП ГЕРБ

39

Уважаема госпожо председател,

Уважаеми народни представители,

 

Вчера, 18 април 2018 г., при откриването на пролетната сесия на Народното събрание, лидерът на БСП Корнелия Нинова недвусмислено загатна, че партията ще следва продължаващата вече една година конфронтационна и реваншистка политика спрямо легитимното българско правителство. Тя дори не направи и плахи опити да се разграничи от безспорните успехи на управляващата ПП ГЕРБ и нейните коалиционни партньори и във вътрешен, и в международен аспект. И нямаше как да е иначе, защото след всичките й рухнали опити за създаване на напрежение и дестабилизация в обществото с фалшиви новини, интриги и незабравените прийоми за охулване и компрометиране на противника, би се превърнала в посмешище. Защото и вътрешният, и международният авторитет на управляващите, и особено този на премиера Бойко Борисов, са безспорни. Икономическите отчети за миналата година и все по-отчетливата роля на България като фактор на Балканите и в Европа са без аналог в най-новата ни история…

 

Затова и вчера, след фалита на цяла серия от измислени и създадени в подмолите на бившата ДС дискредитиращи показни акции срещу управляващите, опозиционната лидерка засвири популистки на нова тънка струна с цел обществени манипулации – обявявайки борба с привилегиите и заплатите на днешната власт, сякаш тя и дружината й не са част от нея. Другарко Нинова, преди изборите заявихте патетично, че демокрацията Ви е отнела всичко.

 

Днес, ние от ПП ГЕРБ, Ви питаме:

– Какво точно Ви отне демокрацията?

– Коя точно демокрация наруши спокойствието Ви. Онази до 2009 г., или онази след нея?

 

Защото ако проследим възходящия Ви кариерен възход от зората на демокрацията от надежден партньор на Синята десница до член на българското правителство по време на тройната червена коалиция, пътят Ви е зашеметяващ, направо умопомрачителен. Малцина са успявали да стигнат до висши мениджърски позиции в управляващата от 1997 г. до 2001 г. „антикомунистическа и реформаторска“ партия СДС. Какво доверие е трябвало да имат в теб, как и с какво си го доказал, за да ти дадат възможност да приватизираш едно от водещите външнотърговски дружества като „Техноимпекс“, в които са концентрирани солидни държавни капитали. На колко персони се е отдало това? А в следващите години успешно слизаш от тази планина и вече си турист в другата. Изкачваш връх след връх в „Червените дебри“, докато покориш и най-високия от тях. Разбира се, че остават и отпечатъци по пътя. Съмнения за корупция в „Булгартабак“, държавата се прощава с Международния панаир в Пловдив, точно когато бившата синя любимка е вече червен заместник-министър на икономиката и председател на борда на същия този панаир, а пък той абсолютно нормално „чрез справедлива и прозрачна приватизационна процедура“ става собственост на също бившия привърженик на сините и настоящ член на НС на БСП – Георги Гергов. След време синята другарка вече е лидер на червената столетница, а олигархът е водещ политик в нея. От време на време се „опитват да си отрежат опашките“, но някак си  все не успяват.

 

За метаморфозите на синьо – червената мъгла интелигентните българи отдавна са наясно. СДС злощастно приключи политическото си битие, плащайки сметката за излъганите стотици хиляди мечти и опропастени надежди за по-добър живот на следващите поколения.

 

Предстои сметката за своята мимикрия и двуличие да платят и червените демагози. Защото няма как, госпожо Нинова, да се превъплътите чрез цинизма на синьо-червените си пируети в благодетелка на социално слабите и угнетени хора.

 

Няма как да скриете и от редовите Ви партийни следовници, че най-безцеремонно ги предадохте и излъгахте. След като десетилетия ги заблуждавахте колко хубав ще е социализмът. За една нощ се пребоядисахте и станахте капиталисти. В такива, за които цял век повтаряхте, че са чорбаджии изедници и срещу които воювахте с огън и куршуми. Предадохте Вапцаров, а имахте дебелоочието да го разнасяте като икона. С коя приватизация екзекутирахте Вярата му, бронирана здраво в гърдите?

 

Тази приватизация, от чиято евентуална проверка едва не ви ви изскочиха  ангелите. Ами нали ако тя се разрови за целия народ ще стане ясно, че онези капиталисти, пръкнали се с парите, присвоени чрез фалита на банковата система в периода 1993 г. – 1996 г., до един са отлично подготвени дяволи от бившата Ваша Държавна сигурност?

И накрая няколко думи за демагогията Ви, г-жо Нинова, относно заплатите на депутатите. В 41 – ото Народно събрание ПП ГЕРБ наложи мораториум върху нарастването им и ги замрази. В 42 – ото Народното събрание, когато  управляващи бяхте Вие, мораториумът не бе продължен. Тогава, на 10 март 2014 г., председателят на парламента г-н Михаил Миков заяви публично: „Когато в цялата страна има ръст на заплатите е ненормално да се замразяват тези на депутатите. Другото е обикновено сиромахомилство и евтин популизъм…“

Не разбрахте ли, другарки и другари, че с времената на шикалкавенето се приключи. Не разбрахте ли, че като географски посоки имаме и север, и изток, и юг, но българската политическа посока е запад. И както са я посочили националните ни светии – Раковски, Левски, Ботев, Стамболов, ние от тази посока няма да се отклоним нито милиметър.

  1. Разбира се, че в демократичната държава всички демократични политически сили имат шанс. Най-вече онези, които не залагат на политическия театър, какъвто БСП се опита да разиграе вчера в края на работния ден на входа на Народното събрание. Политиката е изкуство да се управлява в полза на всички български граждани, независимо кой и за кого е дал вота си на изборите. Така, както го прави ПП ГЕРБ вече десета година…
Избори 2021
Decorr