Начало Политика Денислав Захариев: Изключително смущаващи факти показва направеният одитен доклад на „Жилфонд“

Денислав Захариев: Изключително смущаващи факти показва направеният одитен доклад на „Жилфонд“

101

„Изключително смущаващи факти показва направеният одитен доклад на общинското дружество „Жилфонд“. Искам да поздравя кмета на Община Перник и одитния екип за извършената проверка“. Това заяви председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Денислав Захариев на днешното заседание на постоянната комисия „Бюджет, финанси и европроекти“ към ОбС-Перник. На срещата беше взето решение докладът да бъде разгледан на редовното заседание на ОбС на 29 юли, на което задължително да присъстват контрольорът и управителят на дружеството. Преди това в началото на седмицата да бъде свикан председателски съвет за консултации за избор на нов управител на дружеството.

„Аз не мога да квалифицирам посочените констатации в одитния доклад дали са престъпления, затова има други органи и със сигурност този документ ще отиде както в Прокуратурата, така и в Икономическа полиция, и там лицата ще трябва да дадат своите обяснения. Това е един изключително лош пример, с което се уронва престижа на институцията Общински съвет. ОбС не е орган, който търпи корупция,общинските съветници от ГЕРБ няма да стават съучастници в нещо подобно и ще бъдем безкомпромисни. Тук трябва да се носи както лична, така и политическа отговорност. В идния вторник ще проведа и група с общинските съветници от ГЕРБ, за да консолидираме мненията си, но мисля, че те няма да бъдат много различни“, категоричен е Денислав Захариев .

Той смята, че такива одити трябва да бъдат извършени във всички търговски дружества на Община Перник и, ако има управители и контрольори, които не си вършат работата, да бъдат незабавно отстранявани.

Избори 2021
Decorr