Начало Политика Денислав Захариев: Какво ще стане с недовършения път Драгичево-Рударци-Кладница ?

Денислав Захариев: Какво ще стане с недовършения път Драгичево-Рударци-Кладница ?

25

❗Спрените укрепителни дейности на републиканския път Драгичево-Рударци-Кладница провокираха председателя на групата съветници от ПП ГЕРБ Денислав Захариев да отправи въпрос в хода на днешното заседание и да настоява общинската администрация да запознае новия министър на регионалното развитие и благоустройството с необходимостта от спешното възстановяване на укрепителните действия.
Той припомни лъжливите обещания на служебния министър Виолета Комитова, която през месец август пое ангажимент, че ремонтът на пътя ще приключи преди началото на зимата – 1 декември.
„Притеснен съм за живота и здравето на хората и очаквам поемане на отговорност от съответните институции. При неблагоприятно развитие на обстоятелствата село Кладница може да остане недостъпно за местните жители и за туристите, които често посещават южните склонове на Витоша“, апелира Захариев. По думите му, пътят е тесен, което е доста рисковано и създава предпоставки за ПТП-та.
Той очаква да се предприемат спешни действия от местната власт и да се потърси съдействие от новите министри за подкрепа и бързо споразумение за приключване на ремонтните дейности.

Избори 2021
Decorr