Начало Перник Общество Деня на родилната помощ отпразнува пернишката болница

Деня на родилната помощ отпразнува пернишката болница

490

С празничен ритуал беше отбелязан Денят на родилната помощ в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“.  И тази година в пернишката болница беше извършен ритуала по измиване ръцете на директора на акушеро-гинекологичното отделение д-р Ивайло Лазов. Традиционното измиване на ръцете символизира хигиената, която е трябвало да се спазва и била от изключителна важност за успешното раждане и здравето на детето.

Д-р Лазов поздрави лекарите и акушерките с професионалния празник, като пожела на екипа на двете отделения- АГ и отделението по неонатология, да посрещат новия живот с чисти ръце и открито сърце и тази година в Перник да бъде даден нов живот на още повече в бебета.

„Измина една трудна година. Година, в която при нас се родиха 510 бебета. Важното е, че всички родилки, които дойдоха, изведоха бебета в ръце, което е основния показател за нашата работа“, сподели д-р Лазов.

С думи на благодарност към благородния  и хуманен труд на хората, съдействащи за появата на новия живот, се обърна кметът на общината Вяра Церовска. Тя беше придружена от три млади, красиви и щастливи майки, които пренесоха в Перник един прекрасен ритуал за символично полагане на отливки „Златни ръце“. Върху гипсова плоча “златните” отпечатъци остави директора на д-р Лазов, акушер-гинекологът даде живот на стотици перничанчета.

За празника медиците от родилното отделение спазиха народната традиция и   разчупиха питка и здраве.