Начало Политика Децата на Трън бяха посрещнати в обновена детска градина

Децата на Трън бяха посрещнати в обновена детска градина

10

С песни, стихчета детски смях и слънчеви усмивки беше открита днес санираната сграда на детската градина в община Трън. На официалната церемония присъства областният управител инж. Емил Костадинов и кметът Цветислава Цветкова.
Стойността на ремонта е 215 000 лв. В рамките на тази сума е сменено и цялото осветление. Детското заведение се посещава от 100 деца на възраст от 10 месеца до 7 години.
„Винаги е радостно, когато имам възможност да присъствам на такова събитие, с което да открием поредната обновена детска градина на територията на област Перник. Днес е много хубав ден, защото празникът съвпада и с Международния ден на учителя. По този повод изразявам своята признателност и уважение към всички учители за усилията, възпитанието и грижата, които полагат за нашите деца“, сподели инж. Костадинов и пожела на целия екип здраве, а на малките момичета и момчета много усмивки и безгрижни игри в новия слънчев дом.
“ Няма кмет, който да не се гордее, когато в мандата си ремонтира детски градини и училища“, заяви с усмивка Цветислава Цветкова. Тя не скри, че е щастлива, че малките жители на общината ще бъдат на топло и уютно място в една хубава и обновена сграда.
“ Ще продължим да работим в тази насока , както го правим и досега, надявам се да постигнем още хубави резултати. Желая много здраве и прекрасни моменти на малките възпитаници“, пожела кметът на Трън.
Детското заведение е и със сменена дограма, ремонтиран покрив и за още 65 000 лв. е закупен котел на пелети.