Начало Перник Култура Деца помагат на деца

Деца помагат на деца

130
sdr
784 лева бяха дарени на директора на Дома за медико-социални грижи в Перник д-р Ани Веселинова. Средствата бяха събрани от красивата и пъстра великденска изложба – базар.  Уникалната експозиция от изрисувани  глинени яйца и тематични аксесоари подредиха учениците от Обединеното училище „Темелко Ненков“ и децата от ДГ №8 „Изворче“, съвместно с Клуба на интелигенцията.
Блестящите творби бяха разгледани от кмета Вяра Церовска. Цветната изложба е посветена на светлите празници и се организира за 15-ти пореден път.
„Мили деца, радвам се, че сме пак заедно в навечерието на един от най-големите християнски празници. Щастлива съм, че вие през своите родители и преподаватели успявате да разберете, че трябва да уважим и тези, които са различни, за да има добро,  благост , търпение и толерантност към всички.  Сигурна съм, че в днешния ден ще получите не само радост от концерта, но и ще остане спомен, за това, че винаги трябва да си помагаме”, сподели кметът Вяра Церовска.
Тя смята, че  изкуството винаги помага, с добрина, топлота и с много настроение. Градоначалникът изказа и специална благодарност на организаторите за усилието и времето, което са отделили, за цялата енергия, която са впрегнали, за да направят този традиционен базар.
„За мен е особено ценно, че деца помагат на деца с това, което са изработили и отношението, което имат техните преподаватели. Не само на Великден или големите християнски празници трябва да бъдем съпричастни към болните , различните”, каза директорът на ОУ„Темелко Ненков“ Марин Никодимов и благодари на кмета Вяра Церовска за подадената ръка и присъствието й на празника.
В рамките на изложбата Клубът на интелигенцията се включи по артистичен начин със специални икони, които бяха наредени на стените.