Начало Политика Димитър Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС

Димитър Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС

4

на пресконференция в БТА.
Изборният конгрес на БФС е насрочен за 25 юни в НДК в София.
„Официално откривам моята кампания за президент на БФС. Започвам нова глава в кариерата ми, мисля, че моментът за това е дошъл. Започваме от днес, въпреки че от доста време работим активно“, заяви Бербатов.
„Готвим промяна към по-добро. Подбрал към екип, на който имам пълно доверие като единомислие, начин на работа, идеи, които обсъждаме и по които ще работим за в бъдеще. Хора, с които мислим по един начин“, допълни той.
В екипа на Бербатов са неговите бивши съотборници от националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров.
„Решили сме в екипа да има симбиоза между футболни хора и хора, които са били в бизнес управлението и знаят как се случват нещата. Затова в екипа влиза Стилиян Петров, с когото държим връзка от доста време и говорим как да се направят нещата. За Мартин Петров мога да кажа същото, както за Стилиян. Радвам се, че те са в моя живот и продължаваме да поддържаме добри отношение и гледаме в една посока за бъдещето на нашия футбол. Петър Величков – с него поддържаме отношения също доста отдавна и намерихме общ език за доброто на българския футбол. По-малко познатото име е Боби Станков. Той е завършил е програми на УЕФА за футболен мениджмънт, има и други специализации – човек, който знае как се случват нещата, има връзки в УЕФА и безценен опит. Имаме и юрист, без когото няма как да стане. Това е Георги Владов. Има и много други хора, които срещаме по пътя си, но това е ядрото“, каза Бербатов.
„Силата, която ни обединява е, че е наложително и трябва да станат нещата по по-добър начин. Искаме и търсим нужната промяна. Далеч сме от мисълта, че знаем всичко и затова всяка една добра идея е добре дошла. Аз съм отворен за всякакви нови предложения, стига да са добри за футбола в България“, добави той.