Начало Перник Общество Добра новина! Проектират модерен спортен комплекс в кв. „Изток“

Добра новина! Проектират модерен спортен комплекс в кв. „Изток“

319

Започва проектирането на новия тренировъчен мини комплекс по футбол, който ще се намира в район „Ладовица“ на пернишкия кв. „Изток“. Това стана ясно на проведената днес среща в Община Перник, в която участие взеха зам.-кметовете Владислав Караилиев и Денислав Захариев, Братан Братанов – председател на Българската асоциация па мини футбол, председателя на БФС Перник Валентин Лазаров и Александър Димитров – сътрудник към БАМФ.
Миналата година Община Перник даде безвъзмездно право на строеж на Българския футболен съюз за срок от 20 години. В момента работата е на етап проектиране. Игрището ще е разположено на терен от 4 дка.
За изграждането на този комплекс бяха водени разговори от кмета Вяра Церовска с председателя на БФС Борислав Михайлов, който обеща да направи тренировъчно игрище за футбол в Перник. Комплексът ще бъде съвременно съоръжение, каквито вече има в Пазарджик и в кв. „Надежда“ в столицата. Предвиждат се паркоместа , облагородява се целия терен, за да се ползва безплатно от спортуващите в град Перник