Начало Перник Драгичево на бунт

Драгичево на бунт

1188

Жителите на село Драгичево се събраха на общоселско събрание. Главният повод за събирането беше затварянето на северния изход на селото при бензиностанция „Ликойл“.
Бяха разгледани две точки.
На първа точка беше обсъден проблема със затворения изход. По време на събранието бе взето решение да се създаде инициативен комитет, който ще внесе жалба до кмета на Драгичево Виктор Викторов и до съответните институции. Жителите настояват за спешна среща с представители на  АПИ, КАТ – Перник, КАТ – София, Областна администрация Перник и Областна администрация София.

Стана ясно, че след като още през юни месец 2018 година от Кметство Драгичево са пуснати сигнали до институциите, касаещи решаването на проблема и липса на мерки от страна на органите, хората от селото са готови на протести.
Втора точка :
Кмета Виктор Викторов даде отчет за свършената от него работа през изтеклата 2018 година и обсъди с присъстващите предстоящите дейности в село Драгичево.

С огромна радост Викторов сподели, че има изготвен проект за ВиК. Реализирането му се очаква да започне до няколко месеца. Също така, не скри вълнението си от добре свършената работа в двора на училището и детската градина, сградата на училището и детската градина и новото им отопление. Изцяло ремонтираната сграда на читалището, която бе сериозно пострадала при земетресенията през 2012 година.

В момента се извършват ремонтни дейности и в църквата в селото. Всички това е реализирано и се реализира с подкрепата на Община Перник, за което кмета изказа благодарности.
Виктор Викторов за пореден път призова жителите да регистрират и кастрират домашните си любимци, за да се избегнат проблеми с бездомните животни и призова за хората да работят за доброто развитие на населеното място.

Избори 2021
Decorr