Начало Перник Общество Драгичево посрещна златното момиче на България!

Драгичево посрещна златното момиче на България!

855

Стотици жители на село Драгичево поздравиха европейския шампион по сумо за деца в категория 50 кг Стефани Веселинова. Златната ни медалистка, която е родом от Драгичево,  и нейният треньор , бяха посрещнати посрещнати с питка и мед и стръкче здравец от жителите на селото.

„Драгичево има европейски шампион! Стефани ни накара да се чувстваме горди, че сме българи. Тя ни прослави пред целия свят и заслужава да бъде посрещната както подобава“, сподели почти през сълзи развълнуваният кмет на Драгичево Виктор Викторов. Той подчерта, че както и досега той ще продължава да работи за развитието на спорта и за бъдещето на селото – децата.

Кметът на Драгичево връчни на 15-годишната Стефани почетен плакет и отправи пожелание за още много нови успехи. Той не пропусна да изрази благодарност към нейният треньор Галина Венева от спортен клуб джудо и самбо „Перун“ и нейните родители, за прекрасното дете, което са отгледали и възпитали.

С думи на признателност за труда и високите си постижения кметът на Перник Вяра Церовска поздрави европейската шампионка и подчерта, че с нея са горди не само хората от Драгичево и Перник, а цяла България.

„Ти си прекрасен пример за това как последователността и упоритият раждат европейски и световни шампиони“, сподели още кметът на Перник.

Събитието уважи световната и европейкса медалистка в дисциплината висок скок Венелина Венева.

Избори 2021
Избори 2021