Начало Перник Екшън в Пернишко! Командоси в Боснек

Екшън в Пернишко! Командоси в Боснек

617

Тази нощ е бил взривен банкомат в Сапарева баня

Жандармерия, барети, хеликоптер и следови кучета участват в мащабна ация срещу бандитите, които в последните няколко месеца взривиха и обраха седем банкомата.

В сряда срещу четвъртък през нощта в Сапарева баня е извършен пореден обир. Той се случва по-малко от 24 часа след последния подобен случай. Този път обаче полицията бързо влиза по следите на крадците.

Започва преследване, което продължава и в момента в околностите на село Боснек. Единият от извършителите е задържан.

Намерен е и джипът на престъпниците. В него са парите от последния обир.

Самите бандити се крият в гората край село Боснек, а спецполицаи претърсват района. Операцията е под ръководството лично на главния секретар на МВР Младен Маринов. Твърде вероятно е крадците да са въоръжени.

„След преследване и заградителни мероприятия колегите са засекли автомобила, с който е извършено престъплението и извършителите. Те са преминали през полицейските блокади. Имало е риск за живота на служителите. Минали са през дерето на реката и сега се укриват в гората. Има един задържан. Други трима се издирват. Може да са въоръжени. Текат огледи на адресите на извършителите. Това са хората, които са замесени в част от обирите на банкомати, но не са само те”, каза в предаването „Здравей, България” Младен Маринов, главен комисар на МРВ.

„Знаем кои са другите трима, които търсим. Продължаваме издирването”, допълни още той.

В сряда банкомат беше взривен в София на улица „Велчо Атанасов“ в квартал „Редута“. Крадците са успели да вземат 60 000 лева.

Източник – nova.bg

 

Избори 2021
Избори 2021