Начало Политика Емил Костадинов: Работихме буквално денонощно, за да върнем спокойствието и обичайния начин...

Емил Костадинов: Работихме буквално денонощно, за да върнем спокойствието и обичайния начин на живот на перничани.

65

„Радвам се, че днес лично премиерът Бойко Борисов провери новия водопровод Мало Бучино – Перник. Неговото пускане в експлоатация значително ще облекчи от утре водния режим в града. Трасето, по което ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър” е с дължина 13,5 км., сподели областният управител инж. Емил Костадинов, който заедно с министър –председателя и кмета на града се увериха, че на крана има вода.
„Това е особено важно сега, когато се намираме в ситуация на епидемия от коронавирус. Днес с решение на Министерски съвет разрешихме „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „ВиК“ ООД – Перник. Със завършването на водопровода от яз. „Белмекен“ до Перник ще се облекчи водният режим в града. Скоро започва и подмяна на ВиК инфраструктура в квартали „Изток“ и „Църква“, заяви Бойко Борисов.
„Благодарен съм, че министър-председателят, министри, институции, Камарата на строителите, Община Перник, всички заедно работихме буквално денонощно, за да върнем спокойствието и обичайния начин на живот на перничани. Решихме проблем, който е трупан десетилетия наред“, допълни инж. Костадинов.
„Мислете и за пълна отмяна на режима“, призова премиерът. И благодари за неуморния труд на всички, направили възможно изграждането на водопровода.