Начало Спорт Ето кои са шампионите в ученическите първенства по волейбол

Ето кои са шампионите в ученическите първенства по волейбол

91

Първенствата от ученическия спортен календар бяха подновени през изминалия уикенд след отмяната на грипната ваканция в Пернишка област. В двата почивни дни бяха излъчени общинските шампиони по волейбол при най-малките момичета и момчета 5 – 7 клас. При момичетата се явиха 3 от предварително заявените 6 отбора – на XI ОУ „Елин Пелин“, на ОУ „Св. Ив. Рилски“ и на Х ОУ „Ал. Константинов“. Отборите играха по системата всеки срещу всеки, а най-подготвени бяха момичетата от „Св. Ив. Рилски“. С две категорични победи миналогодишните общински шампионки спечелиха и тазгодишната купа и продължават участие в следващия областен етап на Националните ученически игри. Сребърните медали отидоха в отбора на Х-то училище, а третото място остана за момичетата от ХI ОУ.
При момчетата също се явиха 3 от 6-те заявени отбора – СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, XI ОУ „Елин Пелин“ и ОУ „Св Иван Рилски“. Изненадата на състезанието поднесе отборът от XI ОУ, в който няма трениращи волейбол момчета, като успя да спечели гейм срещу възпитаниците на ОУ „Св. Ив. Рилски“. Независимо, че останаха трети, момчетата от ХI ОУ получиха заслужени поздравления за самоотвержената си игра от всички, присъстващи в зала „Кракра“. Спорът за Общинската купа по волейбол беше основно между отборите на СУРИЧЕ и ОУ „Св. Ив. Рилски“. Беронци доказаха за пореден път, че те са волейболните фаворити в ученическия формат, като с две победи спечелиха златните медали.
В края на следващата седмица ще приключи общинският етап на Игрите с надпреварата по волейбол за юноши 8-10 клас, юноши 11-12 клас и по бадминтон за момчета 5-7 клас.

Избори 2021
Decorr