Начало Спорт Завърши 4-ят шахматен турнир за хора със зрителни проблеми

Завърши 4-ят шахматен турнир за хора със зрителни проблеми

47

При много добри условия и организация премина 4-то издание на традиционния турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания. Турнирът е част от Общинския спортен календар за 2017 г. и се провежда по повод Деня на града – 19 октомври. Организатори на проявата са Община Перник и Спортен клуб за интеграция „Кракра“. Състезанието, в което взеха участие 4 клуба, премина през 6 състезателни кръга. Индивидуалното класиране се оглави от Борислав Лазаров от СК „Пауталия“, Кюстендил. Многократният шампион Петко Пътев, бивш състезател на пернишкия клуб, спечели сребърното отличие за СК „Успех“, София. Третото място бе спечелено от Илинка Дилкова от СКИ „Витоша“, София, която получи и красиво цвете, като награда за най-добро класиране в турнира, постигнато от жена. Индивидуалните награди бяха връчени от главния експерт по спорта в Община Перник Десислава Стойова.
На импровизираната церемония по награждаването присъства Иван Янев – председател на Спортната федерация за хора със зрителни увреждания. Той поздрави участниците в шахматния турнир, даде висока оценка на работата на пернишки клуб и благодари на Община Перник за подкрепата на незрящите спортисти, които се подготвят в СКИ „Кракра“. Той връчи отборните призове на СК „Пауталия“, Кюстендил, СКИ „Витоша“ и СКИ Успех“ от София, като изрази надежда традиционния турнир по шахмат в Перник не само да се запази, но и да се разраства.
Организатори и участници благодариха на персонала на ресторант-хотел „Рударци“ за създадените условия и положените грижи за участниците по време на състезанието.