Начало Политика Загина 67- годишен мъж и пострада 12-годишно момиче при ПТП

Загина 67- годишен мъж и пострада 12-годишно момиче при ПТП

72

Мъж е загинал, а дете е пострадало при пътнотранспортни произшествия вчера.
Около 08, 27 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за настъпил пътен инцидент между багер и лек автомобил. Багерът, управляван от 30-годишен жител на гр. Кюстендил е излизал от пункт за годишни технически прегледи, намиращ се след светофара посока пернишкия кв. „Тева“. В него се ударил лек автомобил „Форд“, управляван от 67-годишен перничанин, който идвал от кв. „Тева“ посока ул. „Ю. Гагарин“.

Пристигналият на място екип на ЦСНМП закарал шофьора на форда за оказване на първа медицинска помощ, но мъжът починал. Извършен е оглед от служители на ОДМВР – Перник и причините за случилото се са в процес на установяване.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава под надзора на прокуратурата.


Около три часа по-късно, на пътя гр. Трън – ГКПП „Стрезимировци“, на разклона за с. Реяновци е блъсната 12-годишна колоездачка от товарен автомобил „Мерцедес“. Тежкото возило е управлявано от 36-годишен жител на Р. Хърватия. Момичето с постоянен адрес столицата е прегледано в пернишката болница и преместено в столично лечебно заведение с комоцио, оставено под наблюдение.

Алкохолната проба с техническо средство на шофьора на мерцедеса е отрицателна. Взета му е и кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Образувано е досъдебно производство и причините са в процес на установяване. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

Избори 2021
Decorr