Начало Видео Зам.министърт на здравеопазването Жени Начева увери: Белодробната болница ще продължи да съществува...

Зам.министърт на здравеопазването Жени Начева увери: Белодробната болница ще продължи да съществува (ВИДЕО)

455

„Белодробната болница в Перник е подържана с грижата на добър стопанин. Няма голям размер просрочени задължения, т .е. има потенциал за развитие и моята задача тук е да обсъдим с ръководството възможности за поддържане и запазване на нивото, което има в момента и за развитие на потенциала“, заяви зам. министърът на здравеопазването Жени Начева, която е на посещение в СБАЛББ-Перник по покана на народните представители от област Перник. Тя сподели, че предстоят да бъдат направени анализи на състоянието на лечебното заведение и възможностите за неговото развитие.

Народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров, който е бивш управител на лечебното заведение разказа, че преди  около два месеца народните представители от областта са провели работна среща със зам.-министър Начева, на която  е обсъдена  възможността ръководството на Министерството на здравеопазването да посети белодробната болница в Перник и да се запознае подробно с нейното състояние.

„На срещата заявихме категорично, че белодробната болница в Перник е единствената по рода си от Петрич до София. Всички ние сме заинтересовани лечебното заведение да продължи съществува и да обслужва населението. Друга такава ТУБ болница в района няма. Тя функционира, обслужването е на ниво, управителят си върши работата на ниво. Тази болница трябва да я има, защото е необходима и на Перник и  на югозападен регион“, сподели д-р Александров и допълни, че като бивш управител на здравната институция има сантимент към нея.

„Аз бих управител на лечебното заведение от 2011 година. Заварих една институция с много дългове, които към момента са значително по-малко“, каза още народният представител.

Белодробната болница ще продължи да съществува

Publiée par Pernik 24 sur Lundi 9 juillet 2018

Сподели
Предишна статияКметът Вяра Церовска с изявление за създалата се ситуация след проливния дъжд вчера
Следваща статияПоклонение в памет на ефрейтор Явор Чаушев събира служили в трънско