Начало Политика Зам. – министър гостува на Перник в Европейската седмица на спорта

Зам. – министър гостува на Перник в Европейската седмица на спорта

14

С демонстрации по таекуон -до ITF, КикБокс, степ аеробика и Тае Бо фитбол беше официално дадено началото на Европейската седмица на спорта в Перник . Събитието беше открито от зам.-министъра на спорта доц. Стоян Андонов, областния управител инж. Емил Костадинов и от неговия заместник Иво Иванов, който е и треньор на СК „Калоян Ладимекс“
„Спортът носи здраве, учи ни на дисциплина и да сбъдваме мечтите си. Това е чудесна инициатива, която позволява на мнозина да изпитат магията на спорта. Радвам се , че за поредна година пернишките спортни клубове отварят вратите си за всички деца и ученици, желаещи да се докоснат до спортовете, които не се преподават в училище. Бъдете активни и се забавлявайте“, пожела областният управител.
Домакини на събитието бяха спортните клубове „Калоян Ладимекс“ и KL-kickboxing club Pernik. Всички деца, които имаха желание и възможност освен, че можеха да се запознаят с тънкостите на Таекуон -до ITF, КикБокс, степ аеробика и Тае Бо фитбол, те премериха сили на единствената изкуствена катерачна стена в Перник. Проведена беше функционална и кондиционна тренировка за най-малките.
„За шеста поредна година Министерството на младежта и спорта организира Европейска седмица на спорта, за да може все повече млади хора и деца да се докоснат до емоцията на спорта. Нека всеки да избере своя спорт и да спортуваме навсякъде и по всяко време“, каза зам.-министър Андонов в своето приветствие.
Заниманията бяха в спортен комплекс „Дружба“. Провеждаха се по график, ръководени от професионални инструктори.