Начало Перник Започна прием на заявления за празничния базар на 1 юни в Перник

Започна прием на заявления за празничния базар на 1 юни в Перник

56

От днес в община Перник започва прием на заявления за празничния базар по случай 1 юни – деня на детето, съобщават от администрацията.
Местата за търговска дейност на открито ще се разпределят по схема, одобрена от главния архитект. Те са разположени на две алеи в центъра на града. Таксата за ползване на терени е 8.00 лв. на кв.м. на ден за първа зона.
Поради ограничения брой на местата, ще се разрешават не повече от две по 2 кв.м. всяко, за разполагане на сергии и по едно петно за продажба на скара. Петната за скара по схемата са две, а петната за сергии – 34.
Разрешените за продажба стоки са детски играчки, балони, пуканки, царевица, дребна имитационна бижутерия, скара – бира, захарни и тестени изделия и сувенири. Забранява се извършването на търговска дейност с промишлени стоки /дрехи, бельо, обувки, чанти и др./.
Във връзка с епидемичната обстановка в страната, отстоянието между сергиите ще бъде 1.5м. Без издадено разрешение от община Перник, продажбата е незаконна, уточняват от администрацията.

Сподели
Предишна статияЦентрална избирателна комисия ще определи състава на РИК-Перник
Следваща статияОт 31 май се разрешава присъственият учебен процес на всички ученици