Начало България Започна продажбата на новите годишни винетки за 2018 г.

Започна продажбата на новите годишни винетки за 2018 г.

153

На 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 г., напомниха от АПИ.
Винетни стикери вече са в продажба в над 3 хил. разпространителски пункта в цялата страна. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.
През 2018 г. цените на всички винетки за леки автомобили са непроменени. Годишната е 97 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв. От тази година за първи път ще има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв. Тя ще позволи на хората, които карат автомобилите си предимно през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят постоянно в страната, да използват по-краткосрочен стикер.
В дистрибуторската мрежа в момента има над 2 млн. винетки, от които 900 хил. бр. са годишни за леки автомобили. До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. бр. Пълен списък на пунктовете за продажба е достъпен на интернет страницата на агенцията.

За първи път годишната винетка за всички превозни средства ще важи за срок от една година от датата на купуването й. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.

Избори 2021
Decorr