Начало Политика Захариев иска спешни проверки на детска площадка и на пътен участък

Захариев иска спешни проверки на детска площадка и на пътен участък

19

🔵Кметският наместник на Селищен дол изразява несъгласие срещу поставен детски батут в двора на местното кметство. За това алармира председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ – Перник Денислав Захариев и настоява общинската администрация да направи спешна проверка за създалото се напрежение.

➡️“Проблемът е назрял след поставянето на батута в двора на кметството. Инициативата е на будни родители на малкото деца, останали в населеното място. Оказва се, че детското съоръжение му пречи, сигурно на изгледа на кметството“, коментира Захариев. Той се надява доброто дело на родителите за облагородяване на старата детска площадка да се доразвие и да се закупят още детски уреди за малките жители на Селищен дол.

🔵Вторият въпрос, който отправи Захариев към Община Перник, е свързан с разрушаването на пътна мрежа в село Кладница. Жители на населеното място споделили пред него, че във вилната зона на селото се изгражда обект. Във връзка с извършването на изкопните работи и придвижването на тежкотоварни автомобили се е разбила улица „Цар Самуил“ в населеното място и не се възстановява. Местните хора са подали сигнал за безстопанственото
отношение и до прокуратурата.
➡️Захариев настоява да се направи проверка и пита, ако бъдат установени нарушения, ще се санкционират ли изпълнителите.