Начало Политика Заявления от търговци за участие в празничния базар „Сурва“ в Перник ще...

Заявления от търговци за участие в празничния базар „Сурва“ в Перник ще бъдат приемани от 5-и до 10 януари

28

Заявления от търговци за участие в празничния базар по повод Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник ще бъдат приемани от 5-и до 10 януари, съобщиха от Общината.
Търговската дейност ще се извършва на шест алеи в центъра на града. Поради големия брой на желаещите търговци всяка година за участие в празника, ще се разрешава ползване на не повече от три петна за поставяне на сергии, уточниха от Общината и допълниха, че с предимство ще бъдат класирани търговци, чиито обекти са оформени в стилистиката на зимния празник. За продажба на скари задължително изискване е шатрите да бъдат бели и украсени съгласно спецификата на празника, уточняват още от Общината.
Таксата за ползване на терени, на които се организират панаири, събори и други празници е 8,00 лв. на кв. м на ден съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Перник. Разрешените за продажба стоки са сувенири, маски и художествени произведения, свързани с празника, захарни изделия, дюнери, палачинки, балони, варена царевица, скара.

Избори 2021
Decorr