За да даде личен пример: Бойко Борисов се ваксинира срещу COVID-19

  42

  Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се ваксинира, за да даде личен пример. Беше му поставена ваксината на „Модерна“ по избор на медицинския работник в болница „Софиямед“. Ваксинацията се случи на живо във Фейсбук. 

  Пред медиците той обясни, че има много  антитела, след като преболедува коронавируса през октомври.

  Лекарите посъветваха Борисов през следващите 24 часа да не консумира алкохол, сладки и всички алергени, които могат да предизвикат реакция. Физическа активност не е желателна в първото денонощие след ваксината, обясниха още лекарите.

  „Имам оплаквания от служебното правителство, други оплаквания нямам“, каза Борисов при поставянето на ваксина. „Направихме научноизследователски кораб – чудесен, днес го пускат на вода и нито Томислав Дончев, нито Красимир Вълчев са поканили. А тези сега нямат никаква заслуга за този кораб. Това са ми оплакванията“, добави Борисов. 

  След него на стола за ваксинация седнаха Томислав Дончев и Младен Маринов. В кабинета бяха и децата на Делян Добрев, които чакаха да се ваксинират.

  Лидерът на ГЕРБ заяви, че е убеден, че в Европа няма да може да се пътува без поставена ваксина като се обърна към политическата класа това да е първата тема, по която да се обединят – призив за ваксинация.

  „Ще се моля на всеки, който е гласувал за нас, да се ваксинира- 650 000 не са малко“, каза Борисов.

  Втората доза на бившия премиер ще бъде поставена на 24 август.  

  Избори 2021
  Decorr